ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η γονεϊκότητα είναι μια από τις πιο όμορφες, αλλά και προκλητικές εμπειρίες στη ζωή. Καθώς σας ετοιμάζετε να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας στο μονοπάτι της ζωής, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ορισμένες συμβουλές που θα ενισχύσουν τη σχέση σας με τα παιδιά και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους.
 
 • Ακούστε με προσοχή:
  Η αληθινή επικοινωνία ξεκινάει με το να ακούτε προσεκτικά τα παιδιά σας. Δώστε τους τον χρόνο και τον χώρο να εκφραστούν και ενδιαφερθείτε για τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους και τις εμπειρίες τους.
 • Θέστε όρια με συνέπεια:
  Τα παιδιά χρειάζονται δομή και σταθερότητα. Θέστε όρια και κανόνες, αλλά εξηγήστε τους γιατί είναι σημαντικοί. Η συνέπεια βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τις συνέπειες των επιλογών τους.
 • Αναπτύξτε την εμπιστοσύνη:
  Κατασκευάστε ένα υγιές κλίμα εμπιστοσύνης με τα παιδιά σας. Δείξτε ότι είστε διαθέσιμοι για συζητήσεις χωρίς κρίση και κριτική, προσφέροντας την υποστήριξή σας.
 • Καθιερώστε χρόνο ποιότητας:
  Η ποιότητα του χρόνου που περνάτε με τα παιδιά είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Δημιουργήστε στιγμές για να μοιραστείτε εμπειρίες, να παίξετε και να δημιουργήσετε μνήμες μαζί τους.

 • Διδάξτε αυτοεκτίμηση:
  Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση. Επισημαίνετε τιςδυνατότητές τους, υποστηρίξτε τα όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις, και δείξτε τους τον δρόμο για την αυτοανακάλυψη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μακεδονίας 3 Κηφισιά 14561

Τηλ : 2108013625

e-mail : andreas.chamouzas@gmail.com

logo5-big-white.png