Η κακοποίηση των παιδιών είναι ένα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, και ένας παιδοψυχίατρος είναι ειδικευμένος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτής της κατάστασης στη ψυχική υγεία των παιδιών. Η κακοποίηση μπορεί να περιλαμβάνει φυσική, σεξουαλική ή συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και αμέλεια.

Ο ρόλος του παιδοψυχίατρου σχετικά με την κακοποίηση περιλαμβάνει:

  • Αξιολόγηση και Διάγνωση: Ο παιδοψυχίατρος αξιολογεί τα παιδιά που ύποπτα είναι για κακοποίηση, κατανοώντας τις συνθήκες τους και την επίπτωση της κακοποίησης στην ψυχική τους υγεία.
  • Ψυχοθεραπεία: Παρέχει ψυχοθεραπευτική υποστήριξη για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση, βοηθώντας τα να αντιμετωπίσουν τα συναισθηματικά και ψυχολογικά τους προβλήματα.
  • Συνεργασία με Άλλους Επαγγελματίες Υγείας: Συνεργάζεται με άλλους ειδικούς, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, παιδίατρους και νοσηλευτές, για να παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα και υποστήριξη.

  • Στήριξη των Γονέων: Παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση στους γονείς για την αντιμετώπιση της κακοποίησης και την ανάκτηση της οικογενειακής σταθερότητας.
  • Παρακολούθηση της Εξέλιξης: Παρακολουθεί την εξέλιξη των παιδιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας και προσαρμόζει το πλάνο θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μακεδονίας 3 Κηφισιά 14561

Τηλ : 2108013625

e-mail : andreas.chamouzas@gmail.com

logo5-big-white.png