ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα ψυχοσωματικά προβλήματα σε παιδιά αφορούν την αλληλεπίδραση μεταξύ των ψυχικών και σωματικών πτυχών της υγείας. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν την ευεξία και τη λειτουργία του παιδιού. Ένας παιδοψυχίατρος είναι κατάλληλος επαγγελματίας για την αξιολόγηση και τη διαχείριση αυτών των προβλημάτων.

Ορισμένα ψυχοσωματικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα παιδιά περιλαμβάνουν:

  • Σωματικά Συμπτώματα Χωρίς Φυσική Αιτία: Ορισμένα παιδιά μπορεί να εμφανίζουν σωματικά συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι, πόνοι στην κοιλιά ή άλλα προβλήματα χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη φυσική αιτία.
  • Ανησυχίες Σχετικά με το Σώμα και τη Σωματική Εικόνα: Οι νέοι μπορεί να αντιμετωπίζουν ανησυχίες σχετικά με το βάρος, το σχήμα του σώματος, προβλήματα διατροφής, και άλλα ζητήματα σχετικά με τη σωματική εικόνα.

  • Ψυχοσωματικές Αναστατώσεις: Οι συναισθηματικές δυσκολίες, όπως ο στρες ή οι συναισθηματικές αναστατώσεις, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του σώματος.
  • Χρόνιοι Πόνοι: Ορισμένα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίζουν χρόνιους πόνους, όπως πόνους στην πλάτη ή τον λαιμό, που συχνά συνδέονται με την ψυχική τους κατάσταση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μακεδονίας 3 Κηφισιά 14561

Τηλ : 2108013625

e-mail : andreas.chamouzas@gmail.com

logo5-big-white.png