Οι διαταραχές της διατροφής σε παιδιά απαιτούν ειδική προσέγγιση από παιδοψυχίατρο. Οι πιο γνωστές διαταραχές της διατροφής περιλαμβάνουν την ανορεξία νεανικής ηλικίας (AN), τη βουλιμία νεανικής ηλικίας (BN), καθώς και τη διαταραχή του υπερβολικού φαγητού (BED). Η παρούσα αναφορά δεν εκτείνεται σε όλες τις πιθανές διαταραχές της διατροφής, αλλά εστιάζει σε αυτές που είναι συχνότερες σε παιδική ηλικία.

  • Ανορεξία Νεανικής Ηλικίας (AN): Τα παιδιά με AN χαρακτηρίζονται από έντονο φόβο της αύξησης βάρους και περιορισμένη κατανάλωση τροφής, που οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους και ανησυχία για το σώμα τους.
  • Βουλιμία Νεανικής Ηλικίας (BN): Τα παιδιά με BN εμπλέκονται σε επεισόδια βουλιμίας, κατά τα οποία καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τροφής με έλεγχο και στη συνέχεια προβαίνουν σε συμπεριφορές αυτο-επιτηδευμένης απώλειας βάρους.
  • Διαταραχή του Υπερβολικού Φαγητού (BED): Τα παιδιά με BED εμπλέκονται σε επεισόδια υπερβολικής κατανάλωσης τροφής, αλλά δεν προβαίνουν σε συμπεριφορές επιτηδευμένης απώλειας βάρους όπως στη BN.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μακεδονίας 3 Κηφισιά 14561

Τηλ : 2108013625

e-mail : andreas.chamouzas@gmail.com

logo5-big-white.png