Ψυχοδυναμικη θεραπεία

Η ψυχοδυναμική θεραπεία είναι μια κατηγορία ψυχοθεραπείας που βασίζεται σε ψυχαναλυτικές θεωρίες και πρακτικές. Πρόκειται για ένα είδος θεραπευτικής προσέγγισης που εστιάζει στην ανάλυση των ασυνείδητων διεργασιών και των ψυχικών δυνάμεων που επηρεάζουν τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα και τις σχέσεις.

Κύριοι προπονητές της ψυχοδυναμικής θεραπείας είναι οι Σίγκμουντ Φρόυντ και οι μαθητές του. Οι θεραπευτές που χρησιμοποιούν αυτήν την προσέγγιση επικεντρώνονται στην ανάλυση των ασυνείδητων δυνάμεων, των ανασφαλειών και των προσωπικών συγκρούσεων που επηρεάζουν την ψυχική υγεία.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ψυχοδυναμικής θεραπείας, ο ασθενής ανοίγει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του στον θεραπευτή, εξερευνώντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η επίκεντρη προσοχή στην ανάλυση των βαθύτερων ψυχικών διεργασιών έχει ως στόχο την κατανόηση και την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ψυχοδυναμική θεραπεία είναι μια ποικίλη προσέγγιση και ότι υπάρχουν διάφορες μορφές ψυχοδυναμικών θεραπειών, όπως η ψυχανάλυση και η ψυχοθεραπεία κορυφαίας προσέγγισης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μακεδονίας 3 Κηφισιά 14561

Τηλ : 2108013625

e-mail : andreas.chamouzas@gmail.com

logo5-big-white.png